Bölgesel Yağ Yakımı Var mı ? Mekik Çekerek Yağ Yakma

Selamun aleyküm fitcevap.com takipçileri ben özgür mustafa geldeç , başlıktan ve girişten anlayacağınız üzere mekik çekerek göbek yağlarınızdan kurtulun diyorum. Peki bunu neden diyorum ? Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin. Pişman olmayacaksınız.

Konumuza geçmeden önce arkadaşlar benimle çalışan kişilerin değişimlerine ve yorumlarına göz atmak isterseniz www.uzaktanpt.com’ a girerek detayları inceleyebilirsiniz.

bölgesel yağ yakımı

Şimdi gelelim konumuza arkadaşlar öncelikle herkesin şunu bilmesini isterim ki tek bir yöntem ile yağlardan kurtulmak mümkün değil , yağlarınızdan kurtulabilmeniz için bir çok faktörün bir araya gelmesi gerekmektedir. Bazı faktörler direkt olarak etki gösterirken bazı faktörlerde dolaylı yollar ile yağ yakmanıza yardımcı olur. Şimdi gelin hep beraber bunları inceleyelim.

Öncelikle yağ yakımından ziyade bölgesel yağ yakımından bahsedelim. Bölgesel yağ yakımı dediğimiz şey vücudun belli bölgelerinden yağ yakmak anlamına geliyor. Örneğin ben sadece kalça ve basenlerden yağ yakmak istiyorum yada başkası göbek bölgesinden yağ yakmak istiyor diyelim. Bunun adına bölgesel yağ yakımı deniyor. Peki bunu yapmak mümkünmü , mümkün değil arkadaşlar , vücut sizin isteklerinize göre yağ yakımını yapmıyor , vücut nerden isterse ordan yağ yakıyor. Fakat sizin bu yağ yakımını tetikleme durumunuz dolaylı yollardan mevcut.

Örnek vererek ilerlersek aklınızda daha kalıcı olacaktır inşallah. Şimdi düşünelim genel anlamda sürekli oturarak çalışan bir kişinin problemi daha çok alt karın bölgesinde bulunan ve kalça basen bölgelerindeki yağlardır. Bunun nedeni ise gün içerisinde bu bölgeler hareketsiz kaldığından dolayı bu bölgelerdeki kan dolaşımı çok yavaştır. Ve kan dolaşımının az olduğu bölgeler daha çok yağlıdır. Çünkü vücut kan dolaşımı sayesinde yağ asitlerini en kolay bulabileceği yerlerden temin eder ve bunları enerji olarak kullanır. En kolay bulabileceği yerler ise kan dolaşımının en iyi olduğu yerlerdir.

Zaten düşündüğünüz zaman vücudunuzun sürekli kullandığınız kan dolaşımının hızlı olduğu bölgeleri daha yağsızdır , örneğin kollarınız omuzlarınız ve baldırlarınız. Çünkü bu bölgeler sürekli çalıştığından dolayı kan dolaşımı hızlıdır. Kan dolaşımının hızlı olmasıyla vücut bu bölgede ki yağ asitlerini daha çok kullanır ve enerjiye çevirir.

Şimdi gelelim konu başlığımıza, mekik çekerek göbek yağları nasıl yakılır ?

Videonun başında sizlere anlattığım gibi dolaylı yollar ile bölgesel yağ yakımı ve incelme mevcut. Örneğin sizin göbek bölgenizde yağlanma var bu yağlanmanın nedeni zaten demin anlattığım üzere o bölgelerin çok fazla hareket etmeyip kan dolaşımının az olmasından dolayı. Peki siz mekik çekerek ne yapmış oluyorsunuz ? O bölgede ki kasları harekete geçirip o bölgede kan akışını hızlandırıyorsunuz , ve siz o bölgede ki kan akışını hızlandırınca bir süre sonra vücut kan akışının iyi olduğu bölgelerde ki yağ asitlerinide kullanmaya başlıyor ve siz o bölgelerden yağ yakarak incelmiş oluyorsunuz.

Bakın burda şunu demiyorum yanlış anlamayın. Diyet yapmadan mekik çekerek yağ yakabilirsiniz demiyorum. Yağ yakmanın başı zaten diyet yapmak ile başlar , belli bir kalori açığınız olacak ki vücut kilo versin ve yağ yaksın.

Benim size dediğim olay ise siz diyet yapıyorsunuz ve spora gidiyorsanız. Bununla beraber vücudunuzun belli bölgelerinde toplanmış yağlar var ise bu bölgeleri çalıştırarak dolaylı yollar ile bölgesel yağ yakımı yapmış oluyorsunuz.

Eğer kalça probleminiz varsa eliptik bisiklet squat lunge gibi egzersizler yaparak o bölgedeki kasları aktif duruma getirip kan dolaşımını hızlandırıp bölgesel yağ yakımını dolaylı yollar ile başlatmış oluyorsunuz.

Eğer alt karın yağlarınız varsa sürekli üst karın kaslarınıza yönelik mekik çekmek yerine alt karın kaslarına yönelik olan ayakları karna çekme gibi egzersizleri yaparak o bölgedeki yağ yakımını , kan dolaşımı yoluyla hızlandırabilir ve böylece bölgesel bir yağ yakımı yapmış olursunuz.

Sonuç olarak arkadaşlar direkt yollar ile bir bölgesel yağ yakımı yok fakat dolaylı yollar ile bir bölgesel yağ yakımı mevcut.

Eğer bu video size yararlı olduysa lütfen kanalıma abone olup videoyu beğenmeyi unutmayın. Ayrıca ilerki zamanlarda atacağım videolardan anında haberdar olmak istiyorsanız.

İlgili blog gönderileri