Açken Spor Yapmak Zararlı mı ?

Açken Sporun Faydaları ve Zararları: Aralıklı Oruç ve Egzersiz İlişkisi

Açlık durumundan bahsederken, aralıklı oruç çalıştırmaya 12 saat ve üzerinize devam eden açlıklardan söz ediyoruz. Yani, sadece 3-4 saat aç kalma sürelerinden değil fakat bunlara da değinilecektir.

İlk olarak, sindirilip ayrılmayarak uygun bölgeye yerleşebilmeleri için genel besinlerin yaklaşık 8 saat kadar sürede sindirilmesi gerekmektedir. Yani, yemek yedikten sonra hemen her şeyin tamamlanacağı bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle, akşam saatlerinde spor yapmaya başladığınızda, başlangıçta gün içinde besinlerin enerji olarak korunmasını sağlayarak yağ yakımına geçiş yapmış olursunuz. Bu da spor merkezlerinde veya evde spor yaparken harcadığınız sürenin artması neden olur. Çünkü ilk etapta 40 dk bir kardiyo egzersizi yapmanız gerektiğinden sonra ağırlık antrenmanı veya karın kası antrenmanı gibi ek egzersizler yapmanız gerekir, böylece istediğiniz hamleye ulaşırsınız.

Açlık durumu, egzersiz öncesi beslenme süresiyle ilgili olarak bazı olumlu etkiler sunabilir. Günlük, sabah kahvaltısından sonra en az 8 saat geçirerek egzersiz sonucu, daha fazla yağ yakabilir ve daha rahat bir mideyle daha enerjik bir antrenman gerçekleştirebilirsiniz. Bu, uzun süreli ölümlerin ardından vücudun yağ yakımını tetikleyen hormonları harekete geçiren ve yağ depolarını kullanma amacına gelir. Bu nedenle, vücuduna sinyallerin verilmesi gerekmektedir ve bu sinyal, aç kalarak verilmesi gerekmektedir.

Aralıklı Oruç ve Spor: Operasyon Süresinin Yağ Yakımına Etkisi

Operasyon süresi ne kadar uzun olursa, o kadar çok yağ yakımı beklenebilir. Örneğin, ben internetten aralıklı oruç (intermittent fasting) yaparken en az 16 haftada bir beslenme süresi uyguluyorum. Tabii ki, başlangıçta bunu hemen uygulamanız gerekebilir, ancak ilk aşamada 4-5 çalıştırma bir operasyon süresini bırakabilir ve daha sonra 8-10 operasyon süreleriyle kendinizi alıştırabilirsiniz. Ancak,  halsizlik veya rahatsızlık gibi tahribatları hissediyorsanız, bu denemeyi yapmamanız önemlidir. Bahsedilen yöntemleri ölçmek için profesyonel bir uzmanın kontrolü altında olmanız önemlidir.

Resme Tıklayarak Başvuru Formu Doldurabilirsin.
Resme Tıklayarak Başvuru Formu Doldurabilirsin.

Anahtar Kelimeler ; Açken spor yapmak sağlığa zararlı mı , açken spor, aç karnına spor , açken spor yapmak faydalımı , açken spor , açken spor yapmak yağ yakarmı,

İlgili blog gönderileri